אחרי שנים של קריאה צמודה בתמלילי עדויות מפשעי זוועה המוניים ד"ר רננה קידר מצאה את עצמה תוהה: למה להסתפק בניתוח של כמה מאות קטעי שמע, בעידן בו מחשב יכול "להקשיב" לכל הקורבנות? יחד עם ד"ר עמרי אבנד ופרופ' עמית פינצ'בסקי, ובתמיכה של מענק CIDR, הם הולכים לפתח אלגוריתם שיידע להאזין לכמות אדירה של עדויות שואה, בתקווה לפתוח אופק מחקרי ומשפטי חדש
מטרתו של מיזם מדעי הנתונים לטובת החברה (Data Science for Social Good) באוניברסיטה העברית היא לקדם שימוש במדעי הנתונים למען מטרות עם השפעה חברתית חיובית, ולעודד השכלה במדעי הנתונים. במחזור…
הי, אנחנו מרכז CIDR (מבוטא “סיידר”). האם המחקר שלך מבוסס על ניתוח נתונים חדשני? תמיד רצית להיכנס לעולם הדאטה סיינס ולא ידעת איך? אנחנו יכולים לעזור לך! איך? הנה כמה…
מיכאל דורון, דוקטורנט למדעי המוח ומדעי המחשב, פיתח כלי שיודע לגלות באופן אוטומטי תופעות מעניינות במודלים שעד היום נחשבו ל”קופסאות שחורות”
אל שורת המדעים העוסקים בעיבוד נתונים עתק הצטרף באחרונה תחום האקולוגיה, הנסמך יותר ויותר על כלים לניתוח נתונים “כבדים”. כלים אלה מיושמים בהצלחה במגוון מחקרי אקולוגיה – החל ממחקרי חישה…
מה משפיע על החלטות של שופטים? אילו מגמות משפיעות על קבלת ערעורים ועד כמה אנו קרובים באמת לשקיפות במערכת המשפטית בישראל? למרות שהחלטות בית המשפט העליון מתועדות ונגישות לציבור, עד…
קורס מיוחד במינו, המפגיש בין ביולוגיה לשפת קוד, זכה השנה במתרגל נוסף מטעם המרכז למדע הנתונים. בזכות התוספת הקטנה חל שינוי גדול: פרופ’ מיכל ליניאל ראתה לראשונה את החזון שלה…